Deklaration 2013

Deklaration 2013

  • On 26 mars, 2013
  • deklaration, räkenskapsschema

Uppdatering 2015-07-20: Tyvärr kan vi inte erbjuda detta köp längre

Genom ett tilläggsköp i Adaro Bokföring kan du nu köpa till blanketterna räkenskapsschema för deklarationen 2013. Det gäller blanketterna NE, INK2R, INK3R och INK4R. Blanketten väljs automatiskt för den företagstyp du använder. Har du flera företag med olika typer visas naturligtvis blanketten för varje typ.

Du når tilläggsköp genom att klicka på Hjälp-meny och sedan välja tilläggsköp. Priset för tillägget är för tillfället 49 kr.

Menyval tilläggsköp

Tilläggsköpet installerar också kopplingarna mellan räkenskapsschema, SRU-koder och konton så att Adaro Bokföring automatiskt kan sammanställa uppgifterna för blanketten från din bokföring. Kopplingarna bygger på den BAS-kontoplan som Adaro använder som grund så om du lagt upp egna konton kan du behöva kontrollera att dessa kopplas rätt. Det kan du göra genom att välja Redovisningskoder i navigationslistan och sedan SRU i listan över kodtyper.

Räkenskapskapsschema

 

Vi använder Apples funktioner för tilläggsköp så köpet debiteras automatiskt via ditt Apple-konto precis som när du köper appar. Direkt efter köpet gått igenom dyker det upp en ny rapport i listan över rapporter med ett namn som styrs av vilken blankett det är. För aktiebolag heter rapporten till exempel ”INK2R 2013”. När du väljer rapporten i navigationslistan så sammanställs automatiskt de belopp som bokförts. Glöm inte att välja rätt räkenskapsår! Rapporten kan sedan skrivas ut och eventuellt kompletteras med de uppgifter som inte finns i bokföringsprogrammet.

Letar du efter skatteverkets blanketter och broschyrer finns de här.