Kopiera faktura och mallfakturor i Fakturera Enkelt

Kopiera faktura och mallfakturor i Fakturera Enkelt

  • On 22 november, 2013
  • fakturering

I senaste versionen av Fakturera Enkelt införde vi möjligheten att kopiera en tidigare faktura. Det kan vara användbart om du till exempel skickar samma faktura varje månad. Att kopiera en faktura är enkelt: bara välj ut den faktura du vill kopiera i fakturalistan och knacka sedan på Skapa kopia. På iPad finns detta val i delningsmenyn uppe till höger och på iPhone finns det längst ned i fakturavyn.

Kopiera faktura

När du kopierat fakturan läggs en faktura med samma kund, fakturarader och inställningar upp som en ny preliminär faktura. Fakturadatum sätts till dagens datum och förfallodatum uppdateras naturligtvis också. Om du inte behöver ändra något så är fakturan klar att skickas. Men du kan byta till en annan kund, komplettera eller redigera fakturarader eller gör andra ändringar. Du kan alltså nu snabbt och enkelt skapa en faktura baserad på en tidigare faktura!

Mallfakturor

Men du kan också använda kopieringsfunktionen för att skapa mallfakturor. Sådana fakturor kan vara användbara om man ofta skickar samma faktura till flera kunder. Kanske säljer du paket av artiklar eller du vill ha speciella fakturatexter på vissa fakturor.

Ny kund

För att skapa en faktura att använda som mallfaktura kan du använda tricket att skapa en kund med mallfakturans namn: Låt oss kalla fakturamallen ”Julpaket”. Vi lägger upp en kund med namnet Julpaket.

Fakturarader
Kopiera faktura

Nästa steg är helt enkelt att lägga upp fakturarader och texter så att fakturan ser ut som vi vill. När fakturan är klar så kommer den att ligga bland preliminära fakturor med namnet Julpaket.

Välj mallfaktura

När du sedan vill skapa en faktura med mallen som grund väljer du helt enkelt fakturan och skapar en kopia. Sedan väljer du in kundens namn på fakturan och den är klar att skicka!